Skal Man Bruge Blitz?

Pixabay -

Hvis du ikke har styr på, hvordan du bruger blitzen korrekt på dit kamera, så skal du lade være med at bruge blitzen. For blitzen er uden tvivl et af de elementer på et kamera, der oftes bruges forkert.

Hvor, hvornår og hvordan skal man så bruge blitz? Der er mere eller mindre faste rammer for, hvornår du skal og kan bruge blitzen - og hvornår du ikke skal. Følger du disse retningslinjer, så er du godt på vej imod at undgå dårlige billeder skudt med blitz på.

Hvornår skal man bruge blitz?

De fleste generationer over 30-40 år kan godt huske, hvordan man nærmest var desorienteret, når der lige var en med et kamera, der blitzede en i øjnene til en familiefest.

Blitzen er tidligere - og bliver det også i dag, alt for ofte brugt af fotografer, der tager billeder med autofunktioner, hvor man vælger at lade blitzen flashe folk, når belysningen ikke er i top. Blitz eller ej, så giver det sjældent gode billeder, når man tager dem på den måde.

De fleste af os har derfor set billeder med røde øjne eller andre underlige belysninger, når vi kigger de gamle familiealbums igennem.

Når du tager billeder med en blitz, der er indbygget i kameraet, gælder det faktisk, at du skal stå mellem fem og syv meter væk fra motivet. Hvor tit har du set folk holde den afstand? Resultatet er derfor for det meste dårlige billeder, der er underbelyste og sløret. 

Skal du bruge en blitz, så hold afstanden og hold dig til såkaldte portrætfotos, hvor det gælder om at belyse den enkelte person - og drage nytte af den egenskab som blitzen kan give billedet.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik til alle behov på deres omfattende webshop, heriblandt tilbehør til telefonen som fx en holder til bilen, en power bank eller måske et nyt opladningskabel.