Hvad Er Et Spejlløst Kamera?

Pixabay -

Blandt de nyeste former for kameraer er det spejlløse kamera. Men hvad er et spejlløst kamera? De fleste kender et spejlreflekskamera, hvor lyses optages gennem objektivet og spejles ind i kameraets sensor.

Et spejlløst kamera fungerer på mange måder som et spejlreflekskamera. Det har bare ikke noget spejl, som lyset først skal igennem. Et spejlløst kamera sender i stedet lyset direkte ind på sensoren.

Kompakt systemkamera

Da et spejlløst kamera ikke skal have pladsen til spejlet, så vil du som regel opleve, at det er mindre end de forskellige spejlreflekskameraer.

Kameraet benytter her en elektronisk søger, der er med til at reducere størrelsen og vægten på kameraet. 

Hvis du tænker i retning af digitalkameraer, når snakken kommer på spejlløse kameraer, så er du ikke helt galt på den - og så alligevel. På et spejlløst kamera kan du udskifte objektivet, ligesom du kan det på et spejlreflekskamera.

Det giver dig derfor mulighed for at tage en lang række forskellige billeder blot ved at skifte objektivet ud med et andet.

Det spejlløse kamera har også mange andre navne. De dækker dog alle over det samme, nemlig et systemkamera uden spejl. De øvrige navne kan være:

  • Mirrorless Interchargeable Lens Camera (MILS)
  • Compact System Camera (CSC)
  • Mirrorless System Camera (MSC)
  • Digital Single Lens Mirrorless (DSLM)
  • Digital Interchangeable-lens System Camera
  • Electronic Viewfinder with Interchangeable Lens (EVIL)

Spejlløse kameraer har været på markedet i godt fem år. Her har Sony været blandt de førende, men nu begynder flere af de store kameraproducenter også at røre på sig.

Udviklingen af de spejlløse kameraer er derfor lang fra forbi. Tværtimod. Det kan derfor være en god ide at vente nogle år med at købe dem, så man ikke bliver fanget med forældet udstyr i en høj udviklingskurve.

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik på avXpertens webshop, heriblandt det nyeste indenfor Apple AirPods, en smart digital fotoramme, trafikalarmer og meget, meget mere.