Hvad Er En Drone?

Pixabay, AILes -

En drone er et førerløst luftfartøj, som flyver i luften og eksempelvis kan optage video eller tage billeder. På engelsk bliver den betegnet som Unmanned Aerial Vehicle, forkortet UAV. 

En drone er tidligere mest blevet brugt indenfor militæret, hvor de er blevet brugt til at afprøve antiflymissiler eller til at træne luftværnsskytter. NASA har endda også brugt en drone i 1984 for at afprøve noget mindre brandfarlig brændstof, som skulle kastes i et kontrolleret styrt.

Ideen om en drone kan faktisk dateres helt tilbage til år 1924.

I dag har dronen taget en gevaldig udvikling og bliver brugt i mange forskellige sammenhænge og ikke kun militært, som tidligere. 

Unge mennesker, som godt kan lide at tage billeder og videoer af naturen eller skal lave noget materiale til reklamer eller lignende, bruger mere og mere droner for at få flere vinkler og perspektiver med i en eventuel film. 

Du kan i dag købe droner i almindelige elektronik-butikker. På grund af den stigende popularitet er udvalget også blevet større og du kan vælge mellem mange forskellige, herunder almindelige droner, som flyver i luften, men også droner som kan være under vandet. Der er også et utal af forskellige varianter i udseende, hvor du kan købe nogle med 4 propeller, 2 propeller, hvor der sidder en figur på og mange mange flere.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Sif Jakobs.