Hvad Er 8k? Det Simple Svar

Vecislavas Popa -

I denne artikel får du en kort forklaring og beskrivelse af, hvad 8K er for en størrelse. 8K står for tallet 8000, hvilket er det antal af horisontale pixels, som en 8K skærm har. Dette er også tilfældet ved en 4K skærm, hvor den så har 4000 horisontale pixels. 

Jo højere opløsning der er, jo flere detaljer og skarpere billede vil man opleve. I dag er 8K den højeste standard for opløsning og skarphed på en almindelig skærm. 

Når vi taler opløsning, så er det en fordel at have en stor skærm. Jo større skærm, jo tydeligere er den gode opløsning. I praksis betyder det, at det er en god ide at have god opløsning, hvis man gerne vil have en stor skærm. 

Vælger man en lav opløsning, så vil billedet komme til at fremstå grynet og en smule sløret. 

En af de bedste ting ved 8K er, at det er i stand til at tage indhold af lavere kvalitet og trække det længst muligt op. Du kan altså tage film, der er et par år gamle, og gøre dem endnu mere skarpe. 

Du kan få nogle helt nye oplevelser med dine gamle yndlingsfilm. 8K bruger kunstig intelligens til at hive billedet op ved at korrigere og øge farverne. Herudover vil man opleve langt skarpere kanter, skarpere kontraster og lignende.