Hvad Er 4K?

Jumpstory -

HD ready, HD, Full HD, 4K og 8K, det kan være svært at finde rundt i, hvad de forskellige forkortelser står for, når det gælder opløsningen af både billeder og skærme.

4K er den opløsning, der i dag er ved at være standarden på de fleste nyeste skærme. 4K betyder, at skærmen har cirka 4.000 pixels, når man måler den horisontalt.

Det betyder 4K for din skærm

Når opløsningen på din skærm vises, så er der tale om horisonttal x vertikal. For 4K betyder det, at din skærm har en opløsning, der hedder 4.096 x 2.160 pixels.

I forhold til den klassiske HD-opløsning, så er 4K fire gange så høj en opløsning. Det betyder, at detajlegraden bliver meget større, når du for eksempel ser en film.

Når du ser film på en 4K-skærm, så har skærmen i alt 8.847.360 pixels. Når du ser det på en fuld HD-skrærm med en 1920 x 1080 opløsning, så har skærmen 2.073.600 pixels. Det er derfor, at 4K ikke bare er dobbelt så høj en opløsning som fuld HD men fire gange så høj en opløsning, for der er flere end fire gange så mange pixels.

De fleste nye fjernsyn har i dag efterhånden 4K som standard. Det betyder, at du godt kan forvente 4K-kvalitet, når du køber en ny fladskærm. Du kan altid se, hvilken opløsning skærmen har, eller om der er et 4K-logo på kassen.

Firedoblingen i antallet af pixels gør, at du derfor kan sidde langt tættere på skærmen end tidligere, uden at detaljerne bliver udvisket eller virker uklare. 

På det gamle analoge TV var opløsningen 576 x 720 pixels, hvilket giver 414.720 pixels i alt. 4K har derfor en 21 gange bedre opløsning end de gammeldags fjernsyn.

Vi takker for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af diverse teknologi, kabler og tilbehør. som en ny computer stol til kontoret. på deres omfattende webshop.