Bedste Billed Filformat - Dette Skal Du Vælge

Pixabay -

Dit valg af filformat skal træffes ud fra, hvad dit billede skal bruges til. Vælg her mellem JPEG, PNG, GIF, PSD eller TIFF, alt efter hvor og til hvad dit billede skal bruges til. 

Se her hvad de forskellige filformater egner sig bedst til, så du altid kan vælge det bedste billede filformat til netop det, som du skal bruge dit billede til. Der er nemlig ikke en universal bedste løsning til alle billedfiler.

Sådan vælger du det bedste billed filformat

Her er JPEG det bedste filformat

Du skal vælge JPEG når du skal have et all round-billede. Anvend JPEG når du skal have gemt billeder med lav, mellem, eller høj kvalitet. Hvis du ønsker billeder i høj kvalitet, så skal du ikke vælge at komprimere dem med JPEG, da det giver en dårligere kvalitet. JPEG egner sig til billeder til hjemmesider, e-mails eller sociale medier.

Her er PNG det bedste filformat

PNG egner sig bedst til billeder med grafik eller transparent baggrund. PNG anvendes derfor mest til logoer og grafik, mens formatet ikke egner sig godt til billeder med høj opløsning eller høj farvedybde.

Her er GIF det bedste filformat

En gif... Du kan næsten allerede her gætte, hvornår GIF er det bedste filformat. GIF egner sig bedst til animationer. Billederne har det nemlig med at stå mindre skarpe, når du gemmer dem som en GIF-fil. GIF egner sig slet ikke til print.

Her er PSD det bedste filformat

En PSD-fil er et Photoshop Document. En PSD-fil giver mulighed for at redigere i billedets enkelte lag. PSD egner sig derfor mest til billeder, når der skal arbejdes i dem løbende. En PSD har en stor størrelse og dermed også en høj kvalitet. PSD er derfor det filformat, der giver den bedste kvalitet, når det gælder print af billeder.

Her er TIFF det bedste filformat

TIFF-filer anvendes især blandt fotografer og designere på grund af den høje billedkvalitet, som filformatet giver. Skal du derfor printe billeder og grafik ud med høj kvalitet, så er TIFF det oplagte valg. 

TIFF kan dog komme lidt til kort, når det gælder det digitale, da det ikke er alle webbrowsere, der understøtter formatet. Her er der også formatets størrelse, der er en udfordring, da filerne er store - og det kan gøre hjemmesiderne langsomme.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smart elektronik, heriblandt et timer ur til automatisk lysstyring i hjemmet.